Support nodig? Jongerenhulponline.nl

Ook online een mentaal gezonde omgeving

Home Aanpak Online

Hoe bereiken we jongeren in de online wereld?

Online platforms en sociale media hebben een grote invloed op het welzijn van jongeren. Voor jongeren zijn sociale media dé plek voor het opdoen en onderhouden van sociale contacten. De digitale wereld waarin jongeren zich bewegen is dan ook een van de leefgebieden van jongeren waar MIND Us zich op richt. Hoe?

Online platform voor jongeren in ontwikkeling

Samen met 7 partners werken we aan een speciaal online platform voor jongeren vol kennis en ondersteuning gericht op mentale gezondheid, met tips en tricks van leeftijdsgenoten over hoe om te gaan met bepaalde situaties. Dit platform biedt een veilige omgeving voor discussies, trainingen en informatie, allemaal gericht op het verbeteren van de mentale gezondheid van jongeren. Tevens biedt het de mogelijkheid om via chat of telefonie rechtstreeks in gesprek te gaan met anderen en biedt het een luisterend oor voor alle jongeren die dat nodig hebben.

Routekaart voor boegbeelden

Als voorloper van ons online platform, hebben we alvast een ‘Routekaart‘ opgericht om influencers, content creators en online boegbeelden te helpen in hun belangrijke voorbeeldrol voor jongeren. Zij ontvangen regelmatig persoonlijke berichten van volgers die worstelen met hun mentale gezondheid. Onze routekaart biedt praktische richtlijnen en tips om op een ondersteunende en verantwoorde manier om te gaan met deze directe berichten.

Maak mentale gezondheid online bespreekbaar

Hoe kunnen we ook online een omgeving creëren waar mentale gezondheid openlijk besproken kan worden? En hoe ondersteunen we boegbeelden bij de impact die zij ervaren door de kwetsbare berichten die zij met regelmaat ontvangen van hun volgers? Hoe kunnen zij empathisch en ondersteunend het gesprek met hen aangaan en op de juiste manier doorverwijzen naar professionele hulp als dit nodig is? Allemaal vragen die aan bod komen in de speciale training die MIND Us met partners speciaal aan het ontwikkelen is voor content creators, influencers en boegbeelden zodat zowel zij als hun volgers zich gehoord en gesteund voelen. Binnenkort zal MIND Us haar eerste ambassadeurs presenteren die ondersteunen bij de opzet en verspreiding van de training.