Support nodig? Jongerenhulponline.nl

Sport, muziek, kunst en cultuur

Ook sport, muziek, kunst en cultuur dragen bij aan de mentale gezondheid van jongeren. Ze brengen een goede balans tussen moeten en ontspannen en helpen emoties te reguleren en uiten. Creatieve en recreatieve activiteiten vormen een essentieel onderdeel van het leven van jongeren en hebben aantoonbare voordelen voor hun welzijn.

Sporten (en bewegen in algemene zin) draagt bij aan de veerkracht van jongeren. Daarnaast hebben sportcoaches en teamgenoten een belangrijke rol in het bespreekbaar maken van beginnende mentale klachten. Vanuit MIND Us willen we jongeren inzicht geven in de positieve relatie tussen beweging en mentale gezondheid, waarbij ze ontdekken dat bewegen hun mentale welzijn kan bevorderen.

Uit onderzoek blijkt dat jongeren tussen de 12 en 25 jaar echter massaal stoppen met sporten. Stimuleer jongeren daarom om te sporten. Zoek bijvoorbeeld aansluiting bij de Beweegalliantie voor tips hoe je sporten voor jongeren aantrekkelijk kan maken.

Houd deze pagina in de gaten voor meer inzichten en inspiratie om samen te werken aan een leefomgeving die de mentale gezondheid van jongeren ondersteunt en bevordert.