Support nodig? Jongerenhulponline.nl

Mentale gezondheid van jongeren: Koningin Máxima en Koningin Letizia bezoeken Lab6 in Amsterdam

ROBIN UTRECHT

Amsterdam, 18 april 2024 – Vanochtend hebben Koningin Máxima en Koningin Letizia een bezoek gebracht aan LAB6, een ontmoetingsplek in Amsterdam Nieuw-West. LAB6 is een dynamische hub waar diverse activiteiten, variërend van sport tot cultuur, worden georganiseerd voor en door jongeren tussen de 12 en 23 jaar oud.

Het bezoek van de koninklijke gasten stond in het teken van het bespreken van het belang van laagdrempelige inloopvoorzieningen voor de mentale gezondheid van jongeren.

Naast een presentatie door Frederieke Vriends en Arne Popma over de staat van de mentale gezondheid van jongeren en de rol van MIND Us volgden gesprekken met jongeren en vertegenwoordigers van organisaties zoals Ara Cora, El Mazouni Coaching en Stichting @ease.

Hierin werd benadrukt hoe inloopvoorzieningen jongeren een plek bieden waar ze zich welkom voelen en waar ze zich gesteund weten wanneer het even wat minder gaat.Ook werd er gesproken met influencers onder wie Jawad Es Soufi en Luna Nieuwboer.

Tijdens deze waardevolle bijeenkomst ervaarden Koningin Máxima en Koningin Letizia de diversiteit en de impact van de activiteiten voor jongeren.

“Ben heel blij dat zowel het Nederlandse als Spaanse Koningshuis tijd en aandacht besteden aan de mentale gezondheid van jongeren. Het bezoek was een ongelofelijke erkenning voor het werk dat wij doen: het ondersteunen en begeleiden van jongeren van 8 tot 27 jaar op diverse leefgebieden,” vertelt Saloua el Mazouni van El Mazouni Coaching en Sportbegeleiding.

Jenischa Kamphuis(22), stagiaire bij @Ease:”Ik vond het spannend, maar heel fijn dat ik mijn verhaal mocht doen en dat er werd geluisterd naar wat we doen bij @Ease en hoe dat jongeren zoals ik kan helpen.”

Koningin Máxima is erevoorzitter van Stichting MIND Us