Support nodig? Jongerenhulponline.nl

MIND Us jongeren nemen geweldig geldbedrag in ontvangst van Nationale Postcode Loterij voor verbetering mentale gezondheid

We zijn ontzettend blij en trots in de ‘European Mental Health Week’ te kunnen delen dat MIND Us van de Nationale Postcode Loterij een prachtige bijdrage heeft ontvangen van €750.000.

De mentale gezondheid van jongeren staat onder druk. 1 op de 3 jongeren kampt met mentale problemen, 1 op de 7 jongeren ervaart psychische klachten en er zijn ruim 80.000 wachtenden voor de GGZ.

Steun & grip
Stichting MIND Us vindt deze situatie niet acceptabel en werkt – samen met jongeren – aan de verbetering van de mentale gezondheid van alle jongeren in Nederland.

Jongeren kampen met stress door prestatiedruk, eenzaamheid en sociale media, of hebben geen vertrouwen in de toekomst door de vele crises die spelen. Er komt veel op hen af en daarbij missen ze vaak de benodigde steun en grip.

MIND Us ziet dit en helpt door het bieden van handvatten aan jongeren om weer grip te krijgen. Om door de bomen het bos weer te zien. Want met grip heb je controle en met controle ben jij weer aan zet.

Dat doet MIND Us door verschillende initiatieven in de wijk, op school en online, samen met hulporganisaties en een breed netwerk. In nauwe samenwerking met jongeren zelf.

Focus op preventie
Bij MIND Us ligt een sterke focus op preventie. Wij geloven dat het voorkomen van mentale problemen bij jongeren essentieel is. Door vroegtijdige signalering en interventies kunnen veel ernstige problemen worden voorkomen. Onze activiteiten richten zich op het versterken van veerkracht, het verbeteren van zelfredzaamheid en het bieden van steun op cruciale momenten in het leven van jongeren.

Jongeren helpen taboes te doorbreken
Onlangs is een groep gemotiveerde jongeren gestart als MIND Us ambassadeur, vastbesloten om zich in te zetten voor de mentale gezondheid van hun leeftijdsgenoten. Zij gaan het gesprek aan over mentale gezondheid met zowel jongeren als beleidsmakers, met o.a. als doel taboes te doorbreken en het onderwerp bespreekbaar te maken. Deze bijzondere groep heeft de cheque van de Postcode Loterij in ontvangst genomen.

Deelnemers Postcode Loterij, bedankt!!
Frederieke Vriends, directeur MIND Us: “Dankzij deze fantastische bijdrage kunnen we doorgaan met onze missie om de mentale gezondheid van jongeren te verbeteren. Het stelt ons in staat onze activiteiten te versterken en uit te breiden, waardoor we echt impact kunnen creëren. Wij zijn de deelnemers aan de Postcode Loterij dan ook ontzettend dankbaar. Ook namens de jongeren: dank jullie wel!”

Gyliano Willems, 25 jaar en MIND Us ambassadeur: “Dankzij de gulle bijdrage van de Postcode Loterij kunnen we onze impact vergroten en nieuwe initiatieven opzetten. Hartstikke veel dank aan alle deelnemers van de Postcode Loterij voor deze geweldige steun! Er komen veel mooie dingen aan!”

Over de Postcode Loterij
De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen die werken aan een rechtvaardige, gezonde en groene wereld. De loterij werft fondsen voor haar goede doelen en geeft bekendheid aan hun werk.

Bij de Postcode Loterij vormt je postcode je lotnummer. Daardoor win je samen met je buren. Inmiddels spelen ruim 3 miljoen deelnemers mee met de loterij. Deelnemers maken maandelijks kans op honderdduizenden prijzen en steunen met minimaal 40 procent van de lotprijs jaarlijks 146 goededoelenorganisaties. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij is 8 miljard euro aan mens en natuur geschonken.