Support nodig? Jongerenhulponline.nl

SportCity doneert lidmaatschap 

Home Actueel <a href="https://mindus.nl/sportcity-doneert-lidmaatschap/" title="SportCity doneert lidmaatschap ">SportCity doneert lidmaatschap

‘Kom sporten bij SportCity en geef een up aan iemand die zich even down voelt…’ Met deze oproep start SportCity vandaag hun nieuwe campagne. Via deze campagne steunt SportCity de missie van MIND Us door voor elk nieuw lid een gratis lidmaatschap te doneren aan ‘jongeren die wel een boost kunnen gebruiken’.  

Minimaal 2500 lidmaatschappen voor 6 maanden worden op deze manier verdeeld via partners van MIND Us die dagelijks met jongeren in contact zijn. “We weten uit onderzoek dat sporten kan bijdragen aan een goede mentale gezondheid en het is dan ook heel mooi en bijzonder dat SportCity jongeren die het momenteel zwaar hebben, actief wil helpen door hen via onze samenwerkingspartners een sportlidmaatschap aan te bieden”, vindt Frederiek Vriends, directeur van MIND Us. “Alleen door onze krachten te bundelen kunnen we een vuist maken om jongeren met mentale problemen te ondersteunen.”  

Voorkomen 

De mentale gezondheid van jongeren in Nederland staat onder druk. Uit onderzoek blijkt onder meer dat 1 op de 7  jongeren depressieve klachten heeft, 1 op de 3 prestatiedruk ervaart en dat het stigma omtrent mentale problemen ook onder jongeren nog groot is. 75% van de psychische problemen ontstaat vóór het 25e levensjaar. MIND Us vindt deze situatie niet acceptabel en zet zich in om ernstige problemen bij jongeren te voorkomen.  

Steun 

Net als MIND Us, ziet SportCity de toenemende problemen bij jongeren en wil graag bijdragen aan het aanpakken hiervan. Rohit Gulati, directeur van SportCity: “We zijn onwijs blij dat we MIND Us en haar partners kunnen helpen. Sporten kan voor jongeren die het moeilijk hebben, een goede uitlaatklep zijn. We willen ons inzetten om juist voor deze jongeren een plek te zijn waar ze kunnen ontspannen en andere mensen kunnen ontmoeten als ze zin hebben. Een fijne ongedwongen plek waar ze zich thuis voelen. Ons gezamenlijke doel is om zoveel mogelijk jongeren op weg te helpen naar een gezonde toekomst!”  

MIND Us zorgt ervoor dat de lidmaatschappen bij de juiste jongeren terecht komen via de partners waarmee zij samenwerkt. Meer weten over deze actie? Check: www.sportcity.nl/support