Support nodig? Jongerenhulponline.nl

SportCity en MIND Us bundelen ook in 2024 krachten voor mentale gezondheid jongeren

Vandaag – op Blue Monday, zogenaamd de meest depressieve dag van het jaar – zijn we enorm blij te kunnen delen dat SportCity ook in 2024 de missie van MIND Us blijft steunen. Dit doen ze door 1.500 gratis lidmaatschappen te doneren aan ‘jongeren die wel een boost kunnen gebruiken’.

Sinds de start van de samenwerking in 2023 hebben ruim duizend jongeren via MIND Us een gratis SportCity lidmaatschap ontvangen. Zo ook een aantal jongeren uit Amsterdam die in een kwetsbare positie zitten en regelmatig bij één van de inlooplocaties komen waar ook @Ease, een partner van MIND Us, zit.

Jongeren komen in beweging en voelen zich gehoord
Wietske Mous van @Ease vertelt: “De jongeren vroegen of we iets voor ze konden organiseren. Met behulp van de SportCity lidmaatschappen die we via MIND Us hebben ontvangen, konden wij dat. Deze stelden ons in staat om de jongeren letterlijk en figuurlijk in beweging te brengen. We hebben oudere jongeren uit de buurt gevraagd of ze met een groep wilden trainen bij SportCity. De insteek was niet alleen leren over fysiek fit worden, maar ook over leefstijl en mentale gezondheid. Dat werkt!

De oudere jongeren zijn een voorbeeld. Jongeren voelen zich meer op hun gemak, vragen om hulp als dat nodig is en het samen sporten schept een band.  Sinds de jongeren naar SportCity gaan, zien we echt een verschil. Ze stimuleren elkaar en vervelen zich minder. Het feit dat ze deze lidmaatschappen hebben gekregen – nadat ze zelf gevraagd hebben om iets samen te doen – maakt dat ze zich gehoord voelen.”

“Ik verbeter mezelf fysiek bij SportCity. Ook helpt het me in het dagelijks leven.
Ik heb een doel en verveel me minder.”
Imad, 16 jaar

Positieve effect lidmaatschap zichtbaar
“Dat we nu – een jaar na de start van onze samenwerking met SportCity – in de praktijk zien dat het sportlidmaatschap van SportCity daadwerkelijk een positief effect heeft op de jongeren, is geweldig. Ik ben dan ook enorm blij dat we de samenwerking met SportCity continueren. Want als we echt verschil willen maken voor jongeren is het belangrijk dat we krachten structureel bundelen” aldus Frederieke Vriends, directeur MIND Us.  

“Na het trainen voel ik mij altijd beter.”
Brahim, 17 jaar

1.500 lidmaatschappen
Rohit Gulati, directeur van SportCity: “We zijn blij dat we MIND Us en haar partners kunnen blijven supporten. Sporten kan voor jongeren die het moeilijk hebben, een goede uitlaatklep zijn. We willen ons inzetten om juist voor deze jongeren een plek te zijn waar ze kunnen ontspannen en andere mensen kunnen ontmoeten als ze zin hebben. Een fijne ongedwongen plek waar ze zich thuis voelen. Daarom zetten we onze samenwerking met Stichting MIND Us voort en stellen we dit jaar 1.500 lidmaatschappen ter beschikking. Ons gezamenlijke doel is om zoveel mogelijk jongeren op weg te helpen naar een gezonde toekomst!”

“Door de mentale staat waarin ik verkeerde, had ik nooit de stap genomen om bij SportCity te gaan sporten. Het lidmaatschap dat ik via MIND Us heb ontvangen, heeft mij het juiste zetje gegeven. Het gaan naar SportCity heeft mij enorm geholpen met mijn zelfvertrouwen, stressverlichting en de vereiste discipline om mijn conditie op te bouwen.”

Mrugank

De 1.500 lidmaatschappen voor 6 maanden worden verdeeld via partners van MIND Us die dagelijks met jongeren in contact zijn.

MIND Us zorgt ervoor dat de lidmaatschappen bij de juiste jongeren terecht komen via de partners waarmee zij samenwerkt. Meer weten over deze actie? Neem contact met ons op via info@mindus.nl.